Inschrijving Masterclass Defensie 2024-2025 van KIVI DV en Eurodefense geopendDe Masterclass Defensie 2024-2025 start op 19 september a.s. en bestaat weer uit 6 collegedagen en 9 werkbezoeken verspreid over 10 maanden door de hele sector. 

De masterclass is gericht op jonge WO/HBO ingenieurs en andere WO/HBO opgeleide professionals, die een eerste baan in de Defensiesector hebben. Volg de link voor meer informatie en aanmelden.

Ga naar www.eurodefense.nl/masterclass voor alle informatie en aanmelden.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs afdeling Defensie & Veiligheid (KIVI DV) organiseert deze masterclass in samenwerking met Eurodefense Nederland (EDNL) om jonge WO of HBO opgeleide ingenieurs en andere professionals snel wegwijs te maken in de bijzondere aspecten van het werken in deze sector. De onderwerpen variëren van zeer geavanceerde technologie, de inrichting en rol van de verschillende organisaties en politieke controle tot de aankoop van materieel, innovatie en logistieke aspecten. Tevens komt Defensie in relatie tot de industrie, Europa en de wereld aan bod. De cursus beperkt zich niet tot objectieve feiten en regels, maar behandelt tevens de voor defensie zo belangrijke onderwerpen als veiligheid en ethiek. Ook komen verschillen van inzicht binnen de sector aan de orde. Daarbij is ruimte voor debat en discussie.

Alle colleges worden gedurende 6 collegedagen gegeven door militaire en burger functionarissen, die dagelijks bij de verschillende onderwerpen betrokken zijn.

De 9 werkbezoeken worden gehouden bij operationele eenheden en onderhoudsorganisaties van Defensie, bij kennisinstituten, bedrijven door het hele land en bij Europese organisaties in Brussel.

Foto: Masterclass 2022-2023, © Jan Wind 

Populaire posts van deze blog

Hybrid seminar on European policies for Artificial Intelligence in Defence

Initiatiefnota Europese Munitieproductie van Kamerleden Boswijk en Tuinman