EDNL-KIVI seminar - Europese Defensie samenwerking: Common procurement (12 mei, 2023)

Eurodefense Nederland en KIVI DV organiseren samen een seminar over actuele ontwikkelingen op het gebied van gemeenschappelijke Europese aankoop van Defensiematerieel (Common Procurement).
Het evenement vindt plaats op 12 mei, van 14:00 tot 17:00 in de grote zaal van het KIVI gebouw (Prinsessegracht 23, Den Haag).Europese materieel-samenwerking voor Defensie is al vele jaren een politieke wens, waarvan de realisatie vaak door nationale- en industriebelangen wordt belemmerd. Nu de Defensiebudgetten door heel Europa sterk oplopen en de urgentie door de oorlog in Oekraïne is verhoogd komen er diverse initiatieven op gang. Van aankoop via het contract van een ander land, tot gezamenlijke aanschaf van munitie door EDA. De Europese Commissie werkt ook aan concrete instrumenten, zoals EDIP en EDIDP en een task force gezamenlijke aanbesteding.

Tijdens dit seminar zetten we een aantal plannen en mogelijkheden naast elkaar om van te leren en om deze tegen het standpunt van de Eurodefense werkgroep EWG27 te houden.


Sprekers zijn onder andere:


Nicander van Duijn (PV-EU Brussel)

Materieelverwerving in de Europese Unie (o.a. EDIP en EDIDP en een task force gezamenlijke aanbesteding)


Commandeur TD Paul Flos (Defensie)

Northern Naval Shipbuilding cooperation


Z.E. François Alabrune (Ambassadeur van Frankrijk)


Ministerie van Economische Zaken (CMP) - uitgenodigd


Bezoek de KIVI website om je aan te melden:


https://www.kivi.nl/afdelingen/defensie-en-veiligheid/activiteiten/activiteit/europese-defensie-samenwerking-common-procurementPopulaire posts van deze blog

Aanbevelingen voor het regeerakkoord van kabinet Schoof I 2024

Arms export control and the trilateral agreement

Clustering the EDTIB