KIVI Masterclass Defensie

 


Eurodefense breidt samenwerking met KIVI Defensie en Veiligheid uit

De afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV) heeft haar samenwerking met Eurodefense Nederland (EDNL) versterkt met deze cursus.

De naam van de cursus wijzigt van “Defensie voor Ingenieurs” in “KIVI Masterclass Defensie”.
De cursus geeft in zes collegedagen en acht werkbezoeken een totaaloverzicht en een netwerk in de hele sector. De onderwerpen variëren van zeer geavanceerde technologie, de inrichting en rol van de verschillende organisaties en politieke controle tot de aankoop van materieel, innovatie en logistieke aspecten. Tevens komt Defensie in relatie tot de industrie, Europa en de wereld aan bod.

Door de samenwerking met EDNL wordt er een dagdeel over Europese samenwerking toegevoegd en als het kan een werkbezoek aan Brussel. Zo kunnen we samen de deelnemers ook kennis en vaardigheden op het gebied van diplomatie en beleid aanbieden.

Wij zijn erg blij om een jonge leden van KIVI en van EDNL op deze manier nóg beter inzicht te geven in de snel in belang groeiende Europese samenwerking op Defensiegebied. Sinds de oorlog in Oekraïne zijn traag verlopende samenwerkingsprocessen in een turbulente stroomversnelling geraakt, waar iedereen in de sector de komende jaren mee te maken krijgt.

De samenwerking is voorlopig voor één jaar en kan daarna worden verlengd.

Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.eurodefense.nl/masterclass

Populaire posts van deze blog

Initiatiefnota Europese Munitieproductie van Kamerleden Boswijk en Tuinman

Inschrijving Masterclass Defensie 2024-2025 van KIVI DV en Eurodefense geopend

Seminar European policies for Artificial Intelligence in Defence